dimarts, 25 de març del 2014

La caiguda d'Internet

Ara mateix acabo de llegir un interessant i alhora inquietant article a El País que recull unes declaracions del filosof nord-americà Dan Dennett on afirma que Internet caurà i viurem onades de pànic enormes perquè som extraordinàriament dependents d'aquest giny.
Són unes reflexions que ell mateix diu fugen del catastrofisme i que només pretenen que "construïm un bot salvavides" per afrontar una situació d'aquestes característiques.
Certament aquest advertiment fa reflexionar i, més enllà de la possibilitat real que això succeeixi, te n'adones de l'espessor d'una xarxa que, amb molt poc temps, s'ha anat teixint al nostre entorn.
Si aquesta predicció s'hagués acomplert no hauria pogut llegir el que deia Dennett, perquè no tinc El País en paper ni, per altra banda, hauria pogut penjar aquest post... ni tantes i tantes coses.
Què en penseu de tot plegat?


4 comentaris:

  1. Molt interessant aquest article de Dan Dennett, una reflexió a tenir en compte.
    atentament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari...no l'havia vist fins ara :-)

      Elimina
  2. Certament interessant i és que aviat dependrem d'aquesta eina per a massa coses. Sense anar més lluny, aquest cap de setmana he constatat que en segons quin telèfons mòvils ja no hi ha la opció de gravar els números de telèfon al mòvil: s'ha de fer a la xarxa... tant sí com no, amb la idea (o excusa?) de salvaguardar el números en cas de pèrdua del telèfon però i en cas d'una davallada d'Inernet com bé apunta Dennett? No ens fem deliberadament més depenents?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari!
      malgrat tot jo soc optimista i l'ésser humà és tan "bèstia" que s'autodestrueix i ell mateix s'autoregenera. Que vull dir amb això, que si caigués Internet, seria un drama de conseqüències enormes, però que més tard o més d'hora ens adaptaríem a la nova situació i trobaríem sortides alternatives. O no?

      Elimina